Tavaszi Kollégiumi Napok 2022.04.20-21

A világjárvány miatti kényszerű szünet után idén ismét megrendezésre kerültek a kollégiumi napok.

 

A szerdai és csütörtöki napokon megrendezett versenyek közül az első délutánon a kispályás foci és a városismereti vetélkedő zajlott le.

A fociban a több „profi” játékost is soraiban tudható 4. csoport csapata szerezte meg az 1. helyet.

 

A városismereti vetélkedő feladatai közé különböző utcák megkeresése és néhány épület régi fényképekről történő felismerése és megtalálása tartozott, amiknek teljesítését fotókkal is igazolni kellett. Ezt leggyorsabban és legjobban az 1. csoport 1-es csapata oldotta meg. 

 

Csütörtökön délután a futószámok, a kötélhúzás és az egyéni versenyek következtek.

 

A váltófutásban 4 főből álló csapatok „Nagy Wigner-kört” futottak, itt elsőként a 4. csoport csapata érkezett a célba.

A 100 méteres futást Sinka Zétény nyerte a 4-es csoportból, aki ezzel már harmadik első helyezését szerezte, mivel ő tagja volt a focicsapatnak és a váltónak is.

Az egyéni versenyek között szerepelt kapura rúgás, kosárra dobás, gólyalábon járás, ping-pong labda ütögetés és kitörés súlyzóval. A résztvevők mindegyike csokoládét kapott az elégetett kalóriák pótlására, a győztesek pedig ráadásul mignont is, hogy az esetleges súlyveszteséget megelőzzék.

 

Azonban nemcsak a fizikális megmérettetés kerül díjazásra, hanem a korábban lezajlott Költészet Napi verseny első helyezettje is ekkor vehette át az őt megillető ajándékot. Ezt a versenyt Erdélyi Márton nyerte a 4.csoportból, megmutatva, hogy nemcsak erő-, hanem észtartalékok is vannak a 4-es csoportban, amit időnként mozgósítani is tudnak és hajlandóak.

 

Összességében hosszabb szünet után egy jó hangulatú vetélkedősorozat zajlott, ideális időjárási (sem túl meleg, sem túl hideg, csapadékmentes) viszonyok mellett és egyben megtörtént a belső sportpálya új focikapujainak felavatása is.

Fotógaléria: https://www.wignerkollegium.hu/tavaszi-kollegiumi-napok-20220420-21